03 септември 2010, 05:18:07Последен член: tihomirzaeka
TELEmaniac TV Форуми » TV » Детски телевизии » Boomerang »  (Модератор: megara)Тема: Оригиналните заглавни рисунки на Том и Джери
Автор Тема: Оригиналните заглавни рисунки на Том и Джери  (Прочетена 1263 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
megara
Паток
Moderator
Харесвате ли ме: 2658
Активен Активен
Публикации: 1,216

WWW Ел. поща
« -: 24 октомври 2009, 00:05:57 »

Когато днес гледаме филмите за Том и Джери по Boomerang и Cartoon Network, рядко осъзнаваме, че много от копията, които виждаме, са с изменени заглавия за второто издание на съответния филм. Това е така до голяма степен защото оригиналните негативи на филмите на "Метро-Голдуин-Майер" са изгорели в пожар през 1965 г. и по това време като резервни ленти е имало само копия от второто издание. При много анимационни филми освен заглавието други неща също са били изменени. Някои игрални филми дори вече не съществуват заради този пожар.

Скоро историкът Дейвид Герстайн откри някои интересни стари ленти с оригиналните надписи на тези филми. Тук ще поставя надписите на един филм, за да видите за какво става въпрос.

Второ изданиеПърво издание

Повече информация:
http://ramapithblog.blogspot.com/2009/10/october-original-titles.html
http://www.cartoonbrew.com/classic/mgm-cartoons-altered-and-reissued.html
« Последна редакция: 24 октомври 2009, 00:08:14 от megara » Активен

HDouse
Клиничен случай
Харесвате ли ме: 25576
Неактивен Неактивен
Публикации: 2,245
Ел. поща
« Отговор #1 -: 25 октомври 2009, 17:26:13 »

Това всъщност е много полезна информация. Не знам другите дали им е направило интерес, но аз всъщност признавам, че не знаех това и че ако имаше възможност, бих искал да видя оригинала на всяка серия ::)
Активен
megara
Паток
Moderator
Активен Активен

WWW Ел. поща
« Отговор #2 -: 25 октомври 2009, 18:19:09 »

Това всъщност е много полезна информация. Не знам другите дали им е направило интерес, но аз всъщност признавам, че не знаех това и че ако имаше възможност, бих искал да видя оригинала на всяка серия ::)

Warner Bros. все още не са снимали нищо от тези копия. Затова е достъпно само второто издание. Тези стари ленти се намират в частни архиви и засега не е правен видеозапис от тях, което е жалко.
Активен

megara
Паток
Moderator
Активен Активен

WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: 25 октомври 2009, 19:00:19 »

Ето още малко:

Второ изданиеПърво издание

Активен

HDouse
Клиничен случай
Харесвате ли ме: 25576
Неактивен Неактивен
Публикации: 2,245
Ел. поща
« Отговор #4 -: 25 октомври 2009, 20:42:27 »

Това за пожара къде го прочете. Бих искал да науча повече за него. Един линк ще дадеш ли ?
Активен
kiko+
Телевизионен мазохист
Харесвате ли ме: 6358
Неактивен Неактивен
Публикации: 934
Ел. поща
« Отговор #5 -: 25 октомври 2009, 21:32:55 »

незнам но има една серия на том и джери която май не е променена и ще е от първите говоря за серията която том отива в един замък където един доктор прави експерименти и всички животни са разменени,том се опитва да обеди една котка която е рамена с куче да я обиди че е котка а накрая на серията вижда кучето което е превърнато в котка. 

ето тази серия ми се стува че ще е от първите изображения
Активен
megara
Паток
Moderator
Активен Активен

WWW Ел. поща
« Отговор #6 -: 25 октомври 2009, 22:34:39 »

незнам но има една серия на том и джери която май не е променена и ще е от първите говоря за серията която том отива в един замък където един доктор прави експерименти и всички животни са разменени,том се опитва да обеди една котка която е рамена с куче да я обиди че е котка а накрая на серията вижда кучето което е превърнато в котка. 

ето тази серия ми се стува че ще е от първите изображения

Тя не е от първите, а е правена през 1961 г., когато Хана и Барбера са били вече уволнени и за да се спестят пари (а и по други причини), е било решено да се снимат нови филми за Том и Джери в Чехословакия. Режисьор е американецът Джийн Дайч, който тогава се е оженил за чехкиня и до днес живее в Прага.

Том и Джери - Switchin Kitten

MCMLX значи 1961 с римски цифри.

HDouse, няма много информация, но тук има някои неща за такива пожари (макар и точно за този да пише малко):

http://fan.tcm.com/_Vault-and-Nitrate-Fires-A-History/blog/346284/66470.html
« Последна редакция: 25 октомври 2009, 22:37:02 от megara » Активен

animefen
Ultimate TELEmaniac
Клиничен случай
Харесвате ли ме: 6612
Активен Активен
Публикации: 1,024

Ел. поща
« Отговор #7 -: 26 октомври 2009, 14:02:19 »

На мен пък ми е интересно кои са филмите които вече не съществуват заради този пожар
Активен
cvetomir1997
ТВ запалянко
Харесвате ли ме: 371
Активен Активен
Публикации: 280

Ел. поща
« Отговор #8 -: 26 октомври 2009, 17:24:55 »

До колкото знам оригинални епизоди, които са запазени и се излъчват по телевизията са Епизод 1, Eпизод 2 и Епизод 3.
(click to show/hide)
(click to show/hide)
(click to show/hide)
« Последна редакция: 26 октомври 2009, 17:27:18 от cvetomir1997 » Активен
megara
Паток
Moderator
Активен Активен

WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: 26 октомври 2009, 19:19:58 »

Само първият и третият са с оригинални надписи. Вторият не е. Някой е монтирал картинките на Дейвид Герстайн върху филма.

http://ramapithblog.blogspot.com/2009_06_01_archive.html
Активен

Prue Halliwell
Charmed the best
Мини телеманиак
**
Харесвате ли ме: 898
Неактивен Неактивен
Публикации: 166

Ел. поща
« Отговор #10 -: 26 януари 2010, 21:44:31 »

Така мило ми става когато видя тези рисунки, напомнят ми за детството  :ak: